Wki

Hvordan elsker smaken av vann

Vann er bra for deg. Det opprettholder god helse. Vann er det eneste vi ikke kan leve uten. Vann er viktigere for kroppen vår enn noen av de 50 næringsstoffene vi trenger daglig og har ingen kalorier! Mens vi kan overleve uker uten mat, vi går under etter bare 3-4 dager uten vann. Ikke drikker nok vann er usunn.

Men mange finner vann ganske tørt i forhold til søte drikker som brus eller saft, spesielt etter år med å stole på disse sukkerholdige eller næringsrikt utarmet kilder til væske for fuktighetsgivende. Enten det er din nåværende situasjon eller du bare ønsker å forbedre din glede av drikkevann, vil denne artikkelen hjelpe deg å utvikle din kjærlighet for smaken av vann gjennom bedre forstå dens betydning for deg og finne noen måter å forbedre vannet drikking opplevelse.

Trinn

Hvordan elsker smaken av vann. Revurdere din vannkilde.
Hvordan elsker smaken av vann. Revurdere din vannkilde.
 1. 1
  Revurdere din vannkilde. Ikke alle drikkevann er skapt like. Vann smaker forskjellig avhengig av sin kilde, og kanskje ditt inntrykk av vann er basert på å ha bare prøvd én eller to spesifikke typer. Er noen forskjeller subtile, noen er åpenbare umiddelbart, mens noen tar en bit av tro at det er noe "spesielle" om vann i henhold til din tro eller preferanser. Her er noen av de viktigste kildene til vann:
  • Strømnettet eller vann fra springen: Dette vannet er vanligvis behandles, og du kan ofte smake kjemikalier. Klor er den mest kjente agent, og noen mennesker liker sin karakteristiske ettersmak. Klor dreper mikroorganismer i vannet, men det kan også deplete kroppen av visse vitaminer og skade din gunstig tarmflora. Filtrere dette vannet før du drikker det. Legg merke til at mens kokende vann vil drepe de fleste bakterier, vil det ikke fjerne kjemikalier. Imidlertid, ettersom klor benyttet i vannbehandling er vanligvis i gassform, er en enkel måte å redusere klorinnholdet for å kjøle vannet over natten. Den klorgass frigjøres og vannet smaker bedre kjølt.
  • Filtrert vann: Filtre kan gå direkte på en kran (kran) eller vannet kan filtreres gjennom en mugge, vannkjøler, eller annet system. Filtere har en tendens til å være trekull og revers-osmose, selv om det finnes andre typer. De fleste filtrene må skiftes regelmessig for å sikre effektivitet. Dette vannet smaker som regel mye bedre enn vann rett fra springen. Se Hvordan velge et hjem vann filter for mer informasjon.
  • Godt vann: Forutsatt at du vet at kilden til dette vannet er rent og pent som ren, kan dette være en fantastisk måte å få mineraler og sporstoffer kroppen din trenger. Men er godt vann ekstremt lett forurenset slik at du trenger å være konstant årvåken og teste den ofte. Hvis det er bekreftet bra, så nyt det som det vil som regel være veldig hyggelig smaker vann.
  • Destillert vann: Dette vannet er blitt oppvarmet til damp og deretter samles og kondenseres tilbake til vann. Det er flott for en jern og maskiner, men det er ikke bra som drikkevann. Destillert vann har ingen mineraler og vil trekke mineraler fra kroppen din og kokt mat. Mens det er greit å drikke det hvis du har ikke noe valg (for eksempel camping eller reiser), ikke drikker det regelmessig eller du kan finne dine viktige mineraler har blitt tømt.
  • Våren eller mineralvann: Dette vannet er vanligvis hentet fra underjordiske vannkilder som inneholder løselig stoff (mineraler) og flasker for hjemmebruk. Det er vanligvis valgt fordi det har en overlegen smak og er fylt med mineraler. Forutsatt at selskapet er underlagt tester, er du også forsikret om at vannkvaliteten er utmerket, hvis du eier ditt eget våren, teste det regelmessig for å sikre sin renhet. Hvorvidt dette er et godt valg er avhengig av ganske mange faktorer. Vet du om selskapet har behandlet vannet innlegget samling? Hvis ja, hvordan (f.eks filtrering, klorering)? Har noe mer er lagt til det (f.eks karbonatisering for bobler)? Og hva containere har det blitt plassert i for transport og lagring? Plast og vann regnes som en dårlig kombinasjon, som plast kan lekke. Hvis du har din egen, eller har du en kommersiell kilde til god vandel, kan kildevann være en stor smaker vannkilde.
  • Flaskevann: I likhet med kildevann i noen henseender, noen enda som hevder å være våren eller artesisk hentet, flaskevann er nå ansett som en bit av en paria i vannet leverandørindustrien. Bruken av plast, har bekymringer om kjemisk oppløsning, fyllplassen problemer med kastes flasker, og det latterlige rebottling av kommunalt vann og selge det for hundre ganger den opprinnelige prisen plassert en bulk i denne måten å konsumere vann. Men det er gode punkter for å vurdere også - noen steder, er flaskevann den eneste sikker kilde til drikkevann og når du reiser, vil dette vannet holde deg hydrert og bort fra forurensning problemer. Det er også flere miljøvennlige flaske, for eksempel glass og tryggere plast, så være en smart forbruker og gjøre et godt valg for å veie opp de reelle kostnadene bak forbruker flaskevann. I det hele tatt, vil de fleste flaske vann smake fint, selv om plasten har en sterk lukt, er det sannsynlig at vannet vil også smake på det (og det bør bekymre deg).
  • Hardt vann med vann mykner lagt: Hardt vann bekymringer boligeiere som det høye nivået av mineraler stoppe sjampoer og såper fra skummende godt. Problemet ligger i samme løsning - ved tilsetning av vann mykner til systemet, begynner såpe viser såpeskum igjen, men den høye natrium-innhold gjør dette vann mindre enn optimale for vanlig konsum. Tenk på dette når du bekymre hardt vann!
 2. 2
  Forandre smaken av vann. Det er enkelt å gjøre små forbedringer til smaken av vannet uten å legge for mange kalorier og uten å gjøre det usunt. Noen forslag:
  • Tilsett litt skvett eller i vannet. Det vil legge litt surt og vil smake godt.
  • Legg friske, rene mynteblader til vannet og litt is. Chill i kjøleskapet for litt og deretter drikke etter behov. Mange andre duftende urter kan bli eksperimentert med.
  • Legg jordbær halvdeler og la det sitte i ca 5 minutter før du drikker. Faktisk, mange bær er egnet for denne behandlingen, og du kan spise bærene også!
  • Noen mennesker synes det hjelper til litt varmt vann under kjøligere månedene, særlig først i morgen. En liten klemme av sitron juice i litt oppvarmet vann er en utmerket, forfriskende måte å våkne opp om morgenen og har også detoxing egenskaper.
 3. 3
  Drikk bare vann en stund. Dette kan virke motstridende, men når du drikker super-søte drikker som brus og juice hele tiden, er det vanskelig for vannet å konkurrere. Din affinitet for sødme kan reduseres hvis du utsetter deg for mindre av det. I tillegg, hvis du eliminere alle de usunne kilder til væske, som brus, fruktjuice og sukkerholdige drikker eller smakstilsatt melk, vil du bli sunnere, og du vil sannsynligvis. En annen godbit er greit, så du trenger ikke å helt begrense deg, men være veldig disiplinerte om slike "godteri drinker". Du kan også finne at etter å ikke drikke dem for en stund, de er for søt!
 4. 4
  Lure deg selv til å like vann. Lære å elske smaken av vann ved å knytte den med hyggelige ting. Hver gang du drikker vann, tenke på noe som gjør deg glad - en person du elsker, en aktivitet du liker, en mat du liker, en lystig sang, en vakker - hva som fungerer best. Og prøve å drikke vann når du nyter godt selskap, eller når du gjør ting du liker. Dette kalles klassisk, eller Pavlovian, condition. Når noe du liker (den betingede stimulus) er sammenkoblet med drikkevann (det ubetingede stimulus), du til slutt knytte de to stimuli sammen, og i dette tilfellet, vil du lære å elske smak av vann fordi du forbinder det med ting du liker.
  • Holde fortelle deg selv at du elsker smaken av vann. Og fortelle det til andre også. Jo mer du forsterke ideen, jo dypere ideen vil bli forankret i tankene dine, og, for å unngå kognitiv dissonans, vil du til slutt elsker smaken av vann når det passer din tro.
 5. 5
  Alltid holde vann nær deg. Å ha vann med deg er en viss måte for å få deg til å drikke den! Jo mer du ty til å drikke det i stedet for andre væsker, jo mer vil det smake det aller beste for deg.
  • Hvis du kommer til å bli sittende i lang tid, holde et glass vann i nærheten, og du vil nå for det og drikke uten å merke.
  • Ta alltid med en gjenbrukbar miljøvennlig vannflaske med deg slik at du ikke er fristet til å kjøpe flaskevann.
  • Hold et glass vann ved siden av sengen om natten.
 6. 6
  Lær om fordelene ved å drikke vann. Jo mer du vet om hvorfor vann er bra for deg, vil jo sterkere ønske blir å drikke det, og jo morsommere blir det. Bare noen fordeler av drikkevann er:
  • Drikker en tilstrekkelig mengde vann vil hindre overflødig eller.
  • Vann er svært viktig for kroppen. Anslagsvis 60 til 70 prosent av kroppen består av vann, og våre kroppsvæsker (urin, svette, blod, tårer og fluidene i og mellom cellene) består i hovedsak av vann. Vann hjelpemidler fordøyelsen, holder vår huden hydrert (og smidig) og holder slimhinnene fuktige. Viktigst, bærer vann næringsstoffer til hver eneste celle i kroppen vår.
  • Vann hjelper oss å bli kvitt giftstoffer i kroppen. Vann øker filtrasjonshastighet, slik at du kan eliminere avfallsstoffer mer effektivt og holde nyrene friske. Og vann bidrar til å holde kroppens avfallssystem (lever, nyrer, lunger, fordøyelsessystem, lymfesystemet og hud) som fungerer effektivt.
  • Vann kan hjelpe hjernen fungerer bedre. Hvis du ikke drikker nok væske, kan du få ør, eller har hodepine. Dette er symptomer på dehydrering.
  • Å drikke nok vann vil hindre utmattelse eller muskelsvakhet som følge av dehydrering. Muskler og ledd kan føle smerte, og du kan oppleve ryggsmerter når du ikke har fått nok vann.
  • Vann bidrar til å redusere oppblåsthet.
  • Vann kan være et hjelpemiddel i vekttap ved å bidra til å øke metabolismen rate. Vann hjelper også å gå ned i vekt fordi "tørst" kan bli feiltolket av kroppen din som "sult", og få deg til å spise unødvendig. Som sådan, drikke vann i stedet for juice og brus kan bidra til å regulere appetitten.
  • Vann er viktig for å regulere kroppens temperatur.
  • Drikkevann er det beste forebyggende tiltaket for, som vann reduserer risikoen for krystall nedbør og bidrar til å vaske ut noen små steiner som gjør skjemaet. Videre er det noen bevis på at kvinner med høye vanninntak har et redusert nivå av nedre urinveier kreft og tykktarmskreft.
  • Vann sparer du penger! Vann er billigere enn andre kilder til væske.
 7. 7
  Forstå viktigheten av å fylle vann regelmessig. Som allerede nevnt ovenfor, er vann en viktig del av å fjerne giftstoffer fra kroppen og i tråd hele systemet vårt godt hydrert og fungerer. En annen faktor å vurdere er tap av vann. Urin, avfall eliminering, svette, tårer, og puste føre til at vi mister vann hele tiden og dette må fornyes hele tiden.
 8. 8
  Vet hvor mye vann du trenger. Beløpet du trenger er avhengig av ditt nivå av aktivitet, hvilke typer aktiviteter du foretar, klimaet, og mat og andre kilder til væske som du forbruker. Og råd om åtte glass vann om dagen er ikke basert på vitenskap, det er råd med ubegrunnet opprinnelse, men har fast som en urban ernæring myte, muligens fordi det er en enkel guide til å huske. Som sagt imidlertid få tilstrekkelig vann daglig er avgjørende for din pågående helse. Når måle din vannstand behov, noen indikatorer som kan hjelpe deg er:
  • Fargen på urinen din: Hvis din er blek gul eller halm farge, og er av en god mengde, er det et godt tegn på at du får rikelig med væske. Men vitamintilskudd, noen matvarer og medisiner kan påvirke fargen. For eksempel kan vitaminer fra B-gruppen forårsake urin for å bli lys gul eller grønn, dette er ikke dårlig, det er rett og slett overflødig B dumpes, men det kunne forlate du bekymret for væskeinntaket!
  • Hyppigheten av urinering: Hvis du tisser ofte, og du ikke har en medisinsk tilstand som diabetes, er dette vanligvis en god indikator på tilstrekkelig væskeinntak. Husk at enkelte medisiner og matvarer kan øke behovet for å urinere selv.
  • er ikke en god indikator på hvor mye vann du trenger, eller når. For de fleste av oss, er tørst et tegn på at væsketap er allerede et sted mellom 0,8 prosent og 2 prosent av total kroppsvekt, noe som betyr at kroppen er allerede mildt dehydrert på dette punktet. Jo eldre du er, jo mindre følsomme tørsten indikatorer er.
  • Hvis du er veldig aktiv, slik som en idrettsutøver, en utendørs arbeider, en hyppig sauna bruker, fylt med nervøs energi, sitter i innendørs oppvarming hele dagen, som bor i tropene og spise mye dehydrerende mat, da blir du nødt til å øke vanninntaket tilsvarende. Graviditet, amming, sykdom, alder, kjønn, stillesittende eller aktiv livsstil, matinntak, vekt, etc., er alle faktorer i væskeinntaket krav.
  • Noen mennesker er sterkt av den oppfatning at tilstrekkelig væske kan komme fra supper, urtete, vassen mat, etc., som for eksempel de følgende makrobiotiske dietter. Hvis det er tilfelle, kan du lese nøye på kravene i din spesiell diett og snakke med legen din for flere råd for å sikre optimal helse.
  • Vann er tapt raskt under trening.
  • Dehydrering oppstår når væske tap beløper seg til 1 prosent eller mer av kroppsvekten, med 10 prosent tap, er det livstruende. De fleste er dehydrert i liten grad i stedet for å ha nok. Ha dette i bakhodet når de vurderer dine behov for vann. (Se "Advarsler" nedenfor for overdreven vannforbruk.)

Tips

 • Vann smaker bedre når du er tørst, så bære noen med deg når du kjører eller gjør andre øvelser, og du bør finne at det smaker fantastisk.
 • Drikk nok vann daglig for å hindre dehydrering. 6-8 glass vann om dagen er tilstrekkelig for de fleste.
 • Belønn deg selv når du drikker vann, men unngå søte drikker og matvarer. Det positive tilbakemeldinger vil også hjelpe deg å utvikle din kjærlighet til smaken av vann.
 • Som du drikker vann, føler renheten av det og føler det aktivt rensing kroppen, bli kvitt det for noen usunne stoffer.
 • Juice og brus som inneholder sukker åpenbart vil øke kaloriinntaket og føre til vektøkning, da disse er "tomme kalorier", som betyr at disse kalorier du tar inn ikke bidrar til metthetsfølelse, som de inneholder ingen fiber og brukes raskt. Selv diett brus vil føre til vektøkning, som de kunstige søtningsmidler gi en smak av sødme med ingen kalorier, som da vil øke appetitten for ting med kalorier.
 • Forstå at kjærlighet til smaken av vann er en læringsprosess, og læring tar tid. Fortsette å øve trinnene ovenfor, og ikke la deg bli motløs.
 • Danne en klubb for helse og vekttap og understreke styrkingen av vann. Det vil øke din kjærlighet til vann og hjelpe andre også.
 • Drikkevann vil få deg til å føle deg bra. Drikke 16 gram vann første om morgenen vil øke motabolism med 24% i 90 minutter!
 • Vann utgjør opptil 78% av kroppsvekten ved fødselen, 65% som spedbarn, og så lite som 55% for overvektige voksne.

Advarsler

 • Ikke drikk for mye vann eller du vil føle deg oppblåst.
 • Ikke bli for ivrig og drikke for mye vann. En ekstremt stor mengde vann forbruk kan føre til vann forgiftning, noe som kan føre til brain dysfunction av ødem og kan føre til døden. Legg merke til skiltene, som inkluderer irritabilitet, apati og forvirring som natrium innhold i kroppen avtar, når det blir virkelig alvorlig, vil personen ha kramper, og kan gå inn i koma eller til og med dø. Tilfeller av dette skjer har vanligvis involvert drikking over 5 liter (11 eller flere pints, eller en 1/3 liter) vann i over to timer eller så; grense væskeinntak til 1 til 1,5 liter (2 til 3 pints) per time.
 • Den største faren fra vannet er forurenset. Drikkevann som er forurenset av fabrikken avfall, utvasking kjemikalier, animalsk avfall, og mikroskopiske vannbårne bakterier og virus er alle mulige farer i vann av ukjent eller ubehandlet opprinnelse. Legg til en filtrering system til ditt hjem vannforsyning, og vet kvaliteten på opprinnelsen til noen vann du forbruker.
 • Koffein og alkohol er vanndrivende, noe som betyr at de dehydrerer deg gjennom økt utskillelse i stedet fylle på væske.

Ting du trenger

 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Trykk / tappekran filter eller filter jug ​​system
 • Gode ​​kilder til vann
 • Bær, sitrus frukt, isbiter